R.E.O. Tennis- en Padelvereniging

Tennis- en padelvereniging Roden en Omstreken, afgekort REO, is sinds zijn oprichting in 1930 gegroeid van een klein groepje mensen dat speelde op 2 banen in het Mensinghebos, naar een grote club die beschikt over maar liefst 10 buitenbanen, 2 padelbanen, 3 indoorbanen en een ruim clubhuis. Vanuit dat clubhuis met bar en terras heeft de bezoeker een uitstekend overzicht over het hele tennispark.

Wedstrijd- en recreatietennis/padel krijgt bij REO volop de ruimte en er is uiteraard gelegenheid voor lessen / training zowel in de zomer als in de winter. De tennis- en padellessen worden verzorgt door Tennisschool Noordenveld. (www.tennisschoolnoordenveld.nl)

Daarnaast vervult REO een sociale functie als vriendenclub en ontmoetingsplaats, waar je graag eens even binnenloopt voor een praatje, een kop koffie of een drankje.

De vereniging drijft voor ruim 90% op zelfwerkzaamheid van de leden. De kantine wordt gerund door de leden onder leiding van de park- en kantinecommissie.Er wordt verwacht dat ieder lid een bijdrage levert aan het werk dat in de vereniging moet gebeuren. Dat kan zijn als vrijwilliger achter de bar, maar ook als lid van een klusgroepje of van een commissie. Meer informatie kunt u hierover lezen onder het kopje "vrijwilligerstaken"

Het clubhuis herbergt op de eerste verdieping een ruime bar en kantine. Hier vind je o.m. een biljart, tafeltennistafel en TV. Vanuit de kantine kan het spel in de hal worden gevolgd. Aangrenzend is er een groot terras (gedeeltelijk overkapt) dat uitzicht biedt over het hele park. Op de begane grond zijn kleedkamers met douches, toiletten en diverse werkruimten te vinden.

Op het tennispark liggen 10 gravelbanen die in principe vanaf 1 april tot in oktober / november voor de leden klaar liggen. Houd er rekening mee dat het in de maanden april en mei in de weekenden én op de maandag- en dinsdagavonden op het park heel druk is i.v.m. diverse competities.

Voor het gebruik van de banen gelden verschillende regels. De belangrijkste daarvan is dat alleen van een baan gebruik gemaakt mag worden als deze met twee of meer geldige spelerspassen is ‘afgehangen’ op het digitaal afhangbord in de (boven)hal van het clubhuis. De Gebruikersinstructie hangt naast het afhangbord en is onderaan deze pagina te downloaden). Sinds 2020 is het mogelijk digitaal te reserveren via de site en de KNLTBclub-app

Het volledige ‘Parkreglement’ is HIER te lezen.

Introductie door een REO-lid is mogelijk, maar na 18.00 uur uitsluitend als de baanbezetting dit toelaat. Via het digitaal reserveren van een baan (site of app) kan je ook een introducé inschrijven. De kosten hiervan zijn € 6.00 per keer.

Het huren van buitenbanen door niet-leden is alleen mogelijk als de baanbezetting dit toelaat en kost € 15,- per uur. Dit kan worden aangevraagd bij de parkbeheerder Wijnand Smit tel: 050-5015608 of 06-274 252 66.

 

Afhangen_gebruikersinstructie.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

06 24 72 11 50 Secretariaat

Tennis- en padelvereniging R.E.O.

Borglaan 14
9301 ZE Roden

KVK-nummer

40046133