We hebben goed nieuws !

29 april 2020


ONDERSTAANDE INFORMATIE IS NAAR ALLE JEUGDLEDEN EN HUN OUDERS PER MAIL VERZONDEN.

We hebben goed nieuws, we hebben toestemming van de gemeente om vanaf donderdag 30 april onze jeugdleden t/m 18 jaar weer te laten tennissen/padellen!! Wij hebben maandagavond een plan gepresenteerd en dat bleek voldoende om toestemming te krijgen. Het weer mogen tennissen is alleen wel gebonden aan een aantal regels die door de RIVM, KNLTB en gemeente zijn samengesteld & gecommuniceerd. Dit zijn regels voor gemeenten, verenigingen, trainers, begeleiders maar natuurlijk ook voor jullie als fanatieke sporters. Daarom aan jullie en je ouders/verzorgers het verzoek om deze gehele mail goed te lezen en de daarbij horende bijlage(s)!   

De toestemming die wij hebben gekregen, is gegeven onder de voorwaarde dat we ons houden aan de regels. De gemeente kan deze toestemming ook weer intrekken als wij ons hier niet aan houden. Ook hier geldt dus: samen maken we ’t verschil! We moeten ervoor zorgen dat we ons eraan houden om het niet te verpesten voor anderen. We rekenen dus op jullie medewerking!

Trainingen De trainingen gaan vanaf 4 MEI weer van start. Omdat de trainingen van de volwassenen nog niet mogen, zijn er wat wijzigingen doorgevoerd qua tijden. Hierover krijgen jullie nog bericht van de Tennisschool, of hebben jullie al gehad. We willen jullie allemaal met klem vragen (ook) 1,5 meter afstand te houden van de trainer en/of begeleider.  

Het protocol

In de bijlage(s) ‘Samengesteld Corona protocol’ & ‘KNLTB-infographic’ staan de regels waar we met z’n allen rekening mee moeten houden.
Lees deze dus goed door!  
Jeugd Rood en Oranje (t/m 12 jaar!) Voor deze jeugd zal er naast de trainingen van de tennisschool ook regelmatig in de weekenden wat georganiseerd worden. Dit omdat de competitie is komen te vervallen en we jullie natuurlijk ook wat vaker de mogelijkheid willen geven om te tennissen. Deze momenten zullen we nog met jullie communiceren. De eerste hebben we al gepland voor komende zondag 3 mei a.s.:  

Rood:                 11.00 – 12.00 uur
Oranje:              12.30 – 13.30 uur  

Hier zal Erik Jan (ook vaak begeleider rood/oranje competitie bij REO) jullie bij de ingang van het park opvangen en jullie weer lekker laten tennissen! Let op: ouders mogen niet op het park komen! Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.  

Jeugd Groen en Geel – vrij spelen

Voor het vrij spelen gelden naast de in de bijlages vermelde regels de volgende (extra) regels:   

  • Bij aankomst bij het tennispark moet je eerst je handen wassen met zeep bij de buitenkraan en vervolgens melden bij de coronaverantwoordelijke, trainer of begeleider (de enige volwassene op het park). Zonder zijn/haar toestemming de tennisbaan niet betreden.
  • Vrij spelen kan alleen voor de jeugd die training krijgt met groene of gele ballen.
  • Vrij spelen kan alleen op de hieronder staande tijden
  • Vrij spelen alleen op baan 1 t/m 4 (max 4 personen per baan), padelbaan (max 2 per baan) en minibaan (max 2 per baan).
  • Vrij spelen kan maximaal 1,5 uur, daarna kan je van de baan gestuurd worden om plaats te maken voor anderen. Als er geen anderen zijn mag (binnen onderstaande openingstijden) natuurlijk ook langer gespeeld worden.
  • Een regel die jullie vast niet erg vinden: jullie mogen de baan niet vegen. Dit mag alleen de Trainer/begeleider of coronaverantwoordelijke doen. Dit om te voorkomen dat iedereen aan de sleepnetten komt.
  • Gebruik alleen je eigen meegenomen ballen. Markeer deze thuis met een stift. Pak dus geen ballen met je handen op van een ander baan. Ballen wegrollen met je racket naar de andere baan mag wel.
  • In het weekend kunnen meerdere banen bezet zijn voor begeleid vrij spelen voor rood of oranje. Deze momenten zullen we tijdig op de site kenbaar maken. Houd de website ook in de gaten voor het laatste nieuws.

Dagen Tijden  

Maandag 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 18:00 uur
Dinsdag 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 18:00 uur
Woensdag 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 18:00 uur
Donderdag 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 18:00 uur (Morgen 30/4 pas vanaf 13.00 uur, niet ‘s ochtends!!)
Vrijdag 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 18:00 uur
Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag 11:00 – 17:00 uur (Komende zondag van 11.00 – 13.30 uur meerdere banen bezet voor rood/oranje!)

Uitzonderingen:      
Donderdag 30 april 13:00 – 16:00 uur (nog geen training)
Vrijdag 1 mei 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 16:00 uur (nog geen training)
Maandag 4 mei 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 16:00 uur (Dodenherdenking)
Dinsdag 5 mei Park gesloten   (Bevrijdingsdag)
Donderdag 6 mei 08:30 – 12:00 uur 13:00 – 19:45 uur (inhalen training dinsdag)

Houd rekening met deze openingstijden! Het park gaat van maandag t/m vrijdag echt DICHT om 12.00 uur en dan moet iedereen dus van het park af. Dit in verband met lunchpauze van onze parkbeheerder Wijnand die overdag de rol van coronaverantwoordelijke op zich neemt.   

Oproep voor vrijwilligers
Op momenten dat onze parkbeheerder er niet is, zijn we afhankelijk van vrijwilligers om de rol van coronaverantwoordelijke op zich te nemen. Dit geldt voor de volgende momenten:

  • Maandag t/m vrijdag van 16.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

Als een ouder/verzorger op één van deze momenten kan, dan graag een mail met naam en beschikbare momenten naar [email protected] . We zullen contact met je opnemen als we je op één van die momenten willen inzetten. Het is niet toegestaan dat hij/zij dan zelf gaat tennissen. Deze hulp zal ook gelden als de vrijwilligerstaak (bij minimaal 2 uur).  

Overig
Hebben jullie hierover nog vragen? Dan kunnen jullie die mailen naar [email protected] . We zullen deze mail nauwlettend in de gaten houden. Als je zelf wat minder vaak je mail leest is het handig als je er een 06-nummer bij zet. Dan nemen we via WhatsApp contact met je op. Voor vragen over de trainingen kun je rechtstreeks contact opnemen met je trainer.  

En verder…. Veel tennisplezier!  

knltb-infograpic.pdf Samengesteld Corona protocol.pdf

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 50 501 5993 Secretariaat

R.E.O. Tennis

Borglaan 14
9301 ZE Roden