Krijn's Blog

14 november 2021


November 2021

Hallo allen,  

We gaan op weg naar de laatste maanden van 2021. Wel leuk om even terug te kijken op 2021 en vooruit te kijken wat 2022 gaat brengen op tennis en padel gebied. Het is ondanks corona een goed jaar voor REO geweest.  

Toernooien:
Het NRT-toernooi, de clubkampioenschappen en recreatieve toernooien gingen gelukkig door in 2021. Het NRT-toernooi bij REO springt er met kop en schouders bovenuit qua toernooien in de regio. Een week Nederlands toptennis op het park en uiteraard veel deelnemers uit de regio. Het event is iets om trots op te zijn als vereniging. Alle vrijwilligers, sponsors, bestuur onder aanvoering van toernooidirecteur Matthijs Goldberg een dikke pluim!  

Trainingen:
Als ik trainingsinhoudelijk terugkijk op 2021 ben ik heel tevreden. De instroomtrainingen van de talentvolle jeugd bij REO zijn nu 1 jaar bezig en de groepen zitten goed vol. Het niveau van het tennis over de gehele linie bij REO stijgt heel snel. Inzet en passie die de leden op de trainingen laten zien is voor mij een enorme boost, ik geniet daar dagelijks van.
Ook wordt er training gegeven op de padel banen, dit wordt een blijvertje is mijn voorspelling, met veel potentie. Zou leuk zijn als de leden die nog geen kennis hebben gemaakt met padel dit in 2022 keer gaan uitproberen. Tennis en padel kan prima in combinatie gespeeld worden.  

Muurtennis:
De padel banen en de glaswand van die banen zijn uiterst geschikt om te gebruiken als tennismuur. Sinds de opening van de banen heb ik de jeugd vaak en veel tegen de (glas)muur laten spelen.
Ik merkte dat dit me nieuwe inzichten gaf om intensief te kunnen trainen met de jeugd en uiteindelijk resulteerde dit in een mooi concept. Dit concept en frequenties van spelen vond ik zo waardevol dat ik het in september van dit jaar gelanceerd heb bij de KNLTB.
Ze hebben het direct omarmt en we zijn nu druk bezig om te kijken hoe we het over de rest van Nederland kunnen verspreiden. De afgelopen weken was het bij de tennismuren op ons park een komen en gaan van REO-kids en kids van andere verenigingen in de buurt. Want er zijn muurpunten, muurmedailles en muurbekers te verdienen.
Trainingen van 1 uur zijn nu naar 1,5 uur gegaan. (1 uur zoals we gewend zijn en 30 minuten gratis muurtennis) Directe collega-tennislerearen die ik heb kunnen bereiken zijn ook ermee begonnen. Heel erg mooi om videobeelden te zien uit Vries, Assen, Zuidlaren, Amsterdam, Brabant noem maar een greep van opgestuurde beelden die ik de laatste tijd ontving. Dit vuurtje gaat, net als padel, in 2022 nog wel even door!!  

Toptennis:
Vuurtje toptennis gaat ook door, voor wie het volgt: Op dit moment hebben Tallon Griekspoor, Botic van der Zandschulp en Aranxta Rus de top 100 gehaald. 
Ik maak al zo 10 jaar in de maand december van elk jaar een jaaranalyse van de top 1000 van de wereld (ATP en WTA), en breng de jonge talenten en landen in kaart en kijk hoe Nederland het doet. Na magere jaren nu eindelijk weer wat Nederlands succes in het toptennis. Wij volgen uiteraard hierin onze eigen REO topspelers Jarno Jans en Jasmijn Gimbrère. Bij dit schrijven heeft Jarno een zeer succesvolle week afgesloten op de ITF-tour! (winnaar HD) Jasmijn won het NRT-toernooi in Roden, en ik ben heel erg benieuwd wat 2022 voor hen brengt.  

2022:
Ik kijk zelf heel erg uit naar 2022 alle seinen staan op groen om door te groeien als club zijnde. De KNLTB voorjaarscompetitie zal naar verwachting doorgaan met heel veel deelnemende teams van REO. Wil je mee doen, meld je dan aan. Elke dag van de week  is er wel een competitievorm, de keuze is reuze!
Mocht je vrijwilligerswerk voor de club willen doen, meld je ook dán aan, de club valt en staat hierbij en alle hulp is welkom van kantine tot bestuurslid!
Ik vind het motto “samen sterk” voor 2022 wel een passend slot.
We spreken elkaar op de banen!! 

Sportieve groet, Krijn Reinigert 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 50 501 5993 Secretariaat

Tennis- en padelvereniging R.E.O.

Borglaan 14
9301 ZE Roden

KVK-nummer

40046133