Krijn's Blog

06 april 2022


Bij dit schrijven staan we in de startblokken voor een mooie zomer periode tennis en padel. De afgelopen winter hebben we op een paar corona weken na voor de volwassenen goed door kunnen trainen.

Muurtennis
Was en is een lichtpunt geworden waar heel veel kinderen veel plezier aan beleven. Deze gratis extra tool en schema’s van trainen hangen op de club en het mooie hiervan is dat er nu 7 dagen per week getennist kan worden buiten de lessen om. We zijn druk bezig om te kijken hoe we de vervallen tennismuur weer kunnen op pimpen. Ook landelijk is er veel aandacht van de KNLTB voor dit onderwerp (muurmasters). Regionaal en landelijk worden hopelijk straks het REO voorbeeld gevolgd om zo een hoop kids extra uren aan het tennissen, sporten te krijgen.

Vanuit bestuurlijk vlak ben ik heel erg blij met de ontwikkelingen van een nieuwe vloer voor de hal, de plannen om bij banen 8, 9 en 10 verlichting te maken en renovatie van de banen. Dat zijn hele mooie stappen voorwaarts voor REO en daar gaan alle leden de vruchten van plukken.
De indeling van de training voor het zomerseizoen is klaar en ook daar goed nieuws, volle groepen, heel veel animo en volgende week 30 nieuwe jeugdleden die proef komen trainen bij REO.  

Toptennis / NRT.
Toptennis en sterke jeugd wat geselecteerd wordt vanuit de regio gaat het 2e jaar in met als locatie Roden. Geselecteerde spelers uit Assen, Norg, Leek, Zuidlaren, Roden noem maar een paar plaatsen trainen samen in 1 groep om zo de eerste stappen te zetten richting toptennis. Zeer leerzaam ook voor mijzelf de contacten met de 40 geselecteerde trainers toptennis uit het hele land, geeft weer een extra boost met inzichten en heel veel gedeelde kennis over tennis. Als we het over toptennis hebben dan kan ons NRT toernooi niet ontbreken. Deze wordt in week 32 gehouden en het wordt vast weer een prachtige week. Hoop dat iedereen zich weer massaal inschrijft!  

Padel
Aandacht voor padel mag zeker niet ontbreken in dit blog. De sport is “”booming” en een blijvertje. Verwacht op dat vlak nog een mooie ontwikkeling en veel nieuwe leden die padel gaan kiezen als sport. Competities, toernooien en banen groei in padel zal steeds verder doorgroeien is mijn verwachting, dan ook steeds meer kansen voor mensen om het een keer te gaan proberen. Afstanden voor competitiewedstrijden en toernooien zullen kleiner worden. Het jeugd padel zal nog stappen moeten gaan maken, kidspadel is nog niet echt ontwikkeld. Ik ben benieuwd hoe de ontwikkeling zich voortzet in deze sport en waar de sport over 10 jaar staat.  

Competities en toernooien
De tenniscompetities staan voor de deur en iedereen is zich aan het voorbereiden op zijn of haar competitiedag. Op Maandag, Dinsdag , Woensdag , Vrijdag, Zaterdag en Zondag zal er gestreden worden in de diverse competities. De mogelijkheden zijn inmiddels legio en voor elk niveau is er inmiddels wel een competitiesoort en dag. Na de competities volgen al snel de toernooien. Kijk op toernooi.nl waar in de buurt er een toernooi is, ook hier is er volop keus voor zowel jeugd als volwassenen.

Rest mij nog om jullie allen een heel mooi en sportief zomerseizoen te wensen, iedereen veel succes bij alle activiteiten tennis en padel. Tot op de banen!!  

Gr Krijn Reinigert 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

06 24 72 11 50 Secretariaat

Tennis- en padelvereniging R.E.O.

Borglaan 14
9301 ZE Roden

KVK-nummer

40046133