60+ toernooi, verslag van 19 juli 2023

12 september 2023


Gezellig 60+ toernooi 2023

(klik voor de foto's HIER)

Het 60+ toernooi werd gehouden op woensdagochtend 19 juli. De weersverwachting (kans op buien) kwam niet uit. Het weer was ideaal voor het spelen van mooie tennispartijen.
De opkomst was groot. De organisatie, bestaande uit Geert Joosten en Gerard Bos, was er weer in geslaagd een mooi toernooi neer te zetten. Schrijver dezes speelde zelf ook mee. Altijd benieuwd of hij op dat niveau nog mee kan doen. Die prachtige overwinningsbeker lonkte. Die zou absoluut passen in zijn interieur. Maar, u raadt het al, het is er niet van gekomen. De organisatoren waren niet omkoopbaar.
Marjan Aapkes ging er met het ding vandoor. 

Als deelnemer en toeschouwer sta je versteld van de vitaliteit van die 60 plussers. Weliswaar is het niet het niveau van de winnaars van Wimbledon maar de 60 plussers spelen op een manier waar de 60 minners nog jaloers op kunnen zijn.  Wat een energie hebben die lieden nog. Mooie en spannende tenniswedstrijden waren te bewonderen.

De mensen achter de schermen werden na afloop bedankt met taart en een heerlijke fles wijn. Flessen wijn werden ook uitgereikt aan enkele deelnemers met opvallende prestaties. Uw schrijver verlangde heftig naar het noemen van zijn naam. U begrijpt het. Hij hoorde zijn naam niet. Helaas had hij volgens de organisatie geen opvallende prestatie geleverd. Jammer dat de organisatoren zijn partijtjes tennis niet hebben bekeken.

De heerlijke begerenswaardige flessen wijn gingen naar mensen met of het mooiste racket of de meest opvallende pet of de mooiste bruin verbrandde kop. Het kan zijn dat uw schrijver even de kluts kwijt was. Die opvallende prestaties waren waarschijnlijk toch niet de genoemden in het voorgaande. De deelnemers met het laagste aantal games en/of punten kregen als troostprijs een blik tennisballen. De hint was duidelijk: jullie moeten oefenen, oefenen, oefenen. Volgend jaar, met weer een jaar ervaring, maken jullie best kans op die prachtige beker.

De sfeer was opperbest. Door het mooie weer was de omzet van de kantine ook goed. De koffie en de picolientjes smaakten goed. Voor de niet-klanten van meneer AH: picolientjes zijn redelijk kleine gevulde koeken.  Maar zij smaakten goed. Dank u wel sponsor meneer AH. En volgend jaar misschien weer picolienen, zonder dat vervelende verkleinwoordje “tjes”.

De talenten, die nu al oefenen met het cadeau gekregen blik ballen, maken volgend jaar grote kans op het pakken van die prachtige beker. En niet te vergeten: Uw op tennisgebied redelijk getalenteerde schrijver natuurlijk ook ! Maar ja, hij is dan, bij leven en welzijn, wel weer een jaartje ouder geworden. 

Wim Blomsma

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

06 24 72 11 50 Secretariaat

Tennis- en padelvereniging R.E.O.

Borglaan 14
9301 ZE Roden

KVK-nummer

40046133