Vermindering competitiesoorten voorjaarscompetitie 2019

11 november 2018

De KNLTB heeft de competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen en lange reisafstanden én het afschaffen van de districts- en regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. 
 
Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd, omdat:
-       Data aangetoond heeft dat de leeftijden van de spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn 
-       Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kan worden
 
Hierdoor is een uniform landelijk aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regio specifieke soorten.
 
Voordelen voor jou!
Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekenen. Dit zijn de belangrijkste voordelen: 
-       Minder niveauverschillen zijn binnen de poules;
-       Kortere reisafstanden;
-       Meer variatie in tegenstanders. 
 
Klik hier voor het zoeken naar het competitieaanbod: www.knltb.nl/competitiezoeker en vul hier de naam van jouw vereniging voor het competitieaanbod in jouw regio. 

Gevolgen voor REO
Bij REO komen de bestaande competitiesoorten terug in het nieuwe aanbod. Wel zijn promotie en degradatie van seizoen 2018 niet meer van toepassing!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 50 501 4615

R.E.O. Tennis

Borglaan 14
9301 ZE Roden