Ingezonden brief van Berber, lid van REO, over prachtig project in KENIA

17 januari 2019

INGEZONDEN BRIEF VAN BERBER PIEKSMA, lid van tennisvereniging REO

Ik ben Berber Pieksma. Begin februari ga ik naar Siaya in Kenia waar de Stichting School en Scholing Siaya enkele scholen een weeshuis en een bejaardenhuis heeft gebouwd en de nodige steun kan gebruiken. Voor dit prachtige project  ben ik op zoek naar FINANCIËLE STEUN, PENNEN, TANDENBORSTELS EN TANDPASTA. 
 
Leest u alstublieft verder.
 
In februari 2019 bezoek ik het project wat mijn huisartsopleider, annex maatschapsmaat, annex gitarist in ons jazzcombo en bovenal goede vriend Pieter de Nes, huisarts in "ruste" opgebouwd heeft in de afgelopen 12 jaar. 
 
Hij trof daar ooit een lagere school aan van 1 klas in een soort varkenskot. De kinderen hadden geen banken en zaten in het zand op de grond.  
Dat was het begin van een inmiddels zeer succesvol project. Pieter is er vorig jaar voor geridderd. 
Inmiddels staat er in Siaya een van de beste lagere scholen van Kenia. In de loop der jaren is er een weeshuis en later een bejaardentehuis bijgebouwd . 
Het project is feitelijk “selfsupporting” met zijn vijf visvijvers, de mais die er wordt verbouwd, en de landbouwmachines die zelfs verhuurd worden bemand. 
Inmiddels staat er een middelbare school waar de staat de kosten van betaald, dat doet de staat Kenya alleen voor leerlingen die in hun eigen stad naar de middelbare school gaan. Aangezien er in Siaya geen lagere school was konden er maar weinig kinderen uit Siaya voortgezet onderwijs volgen. Dit is nu door de Stichting allemaal mogelijk.
Dit alles had Pieter de Nes nooit alleen tot stand kunnen brengen zonder George Ochieng, de leraar die hij 12 jaar geleden leerde kennen. Er zijn al enkele leerlingen die gesponsord door de Stichting Scholing Siaya nu academisch onderwijs volgen in Nairobi.
 
Financiële sponsoring is natuurlijk zeer welkom.
Het rekening nummer is: NL68 RABO 0325 8402 61 tnv Stichting School en Scholing Siaya.
 
Kijk op de website van de Stichting. Het adres van de website is:  www.schoolsiaya.nl
Ik hoop dat u bij het zien van dit prachtige project gemotiveerd én geraakt bent. 
5 februari vertrek ik voor 2 weken samen met Pieter naar Siaya. 
 
Tot die tijd zal ik iedere donderdag ochtend tijdens de DD wintercompetitie present zijn in de kantine van tennisvereniging REO, Borglaan 14 in Roden, om PENNEN, TANDENBORSTELS EN TANDPASTA in ontvangst te nemen! 
 
 
Met sportieve groet,
Berber Pieksma
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 50 501 4615

R.E.O. Tennis

Borglaan 14
9301 ZE Roden